over astrid

Curriculum Vitae

Astrid Haring studeerde in 2009 Summa Cum Laude af voor haar Masterstudie aan het Koninklijk Conservatorium bij Ernestine Stoop. Met dit examen won zij de Fock Medaille, een prijs voor het beste examen van het jaar, beschikbaar gesteld door Stichting Instrumentenfonds van het Conservatorium.

Astrid heeft een brede interesse in de verschillende disciplines in de kunst en legt zich graag toe op multidisciplinaire- en crossover projecten. Vanwege haar grote affiniteit met dans startte zij eind 2008 haar samenwerking met de jonge talentvolle choreograaf David Middendorp met de voorstelling ‘15 Minute Universe’, een combinatie van live dans, muziek en animatietechniek.
Met veel plezier werkt Astrid sinds januari 2010 met de Friese zangeres Nynke Laverman, met wie zij zich begeeft op het terrein van de wereld- en popmuziek en eigen muziek van Nynke.
In 2010 maakte Astrid een tournee door het land met de muziektheaterproductie Frank en Stein in samenwerking met regisseur Marcel Sijm, componist Florian Maier, zijn muziekgezelschap ‘Hungry Gods’ en acteurs Rene Groothof en Oscar Siegelaar. In 2009 maakte zij in samenwerking met ensemble Operadans de voorstelling the Snowqueen, een sprookje met live muziek, dans en verteller.

Sinds juli 2008 heeft Astrid een duo met bastrombonist Brandt Attema, met wie zij debuteerde op het 10th World Harp Congres in juli 2008 in Amsterdam. De succesvolle ontvangst van dit concert heeft hun drijfveer om nieuw repertoire te ontwikkelen voor deze bijzondere combinatie versterkt. Inmiddels hebben zij meerdere componisten geïnspireerd om voor hen te schrijven en speelden zij concerten op vele plekken in binnen- en buitenland.
Ook vormt Astrid een duo met sopraan Caroline Cartens. Voor dit duo is onder andere een liederencyclus geschreven door Chiel Meijering op gedichten van Ramsey Nasr en Piet Gebrandy.

Naast deze projecten is Astrid zeer actief in de orkest- en ensemblewereld. Zo remplaceerde zij onder andere bij het Residentie Orkest, het Asko|Schönberg Ensemble, het Brabants Orkest, het Limburgs Symfonie Orkest, het Nederlands Blazers Ensemble, het Rotterdams Philharmonisch Orkest, het Radio Filharmonisch Orkest, de Filharmonie in Antwerpen, The Galician Symfony Orchestra, de Marinierskapel, het Ives Ensemble en het Belgische hedendaags muziekensemble Champ d’Action.

Tijdens haar Masterstudie heeft Astrid academieplaatsen gehad bij het Residentie Orkest en de Ligeti Academy, een academie geïnitieerd door het Asko|Schönberg Ensemble, waar Masterstudenten een jaar lang speciale coaching krijgen in het uitvoeren van 20e en 21e eeuwse muziek, begeleid door musici van het ASKO Schonberg Ensemble, gerenommeerde dirigenten en componisten.
Ze volgde masterclasses bij onder andere Edward Witsenburg, Isabelle Moretti, Isabelle Perrin, Daphne Boden, Brigitte Sylvestre, Hugh Webb, Park Stickney en Rosetty de Ruiter.